Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 07:19

Χρυσός ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Κ23!

ekalibc.gr

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Γράφει ο Bill Papster

     Σπουδαία επιτυχία για τα Ελληνικά χρώματα στο Γκέβλε της Σουηδίας, όπου διεξάγεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου με τη συμμετοχή αθλητών κάτω των 23 ετών. Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με άλμα στα 8.32 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα σε μήκος.
     Ο Γρεβενιώτης αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, που ξεκίνησε κάνοντας παρκούρ στις γειτονιές της γενέτειράς του, ταξίδεψε στο Γκέβλε έχοντας στην τσέπη το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των ανδρών, γεγονός που τον καθιστούσε το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ο 21χρονος άλτης, ωστόσο, φρόντισε να το αποδείξει στην πράξη. Από την πρώτη κιόλας προσπάθεια έκανε άλμα στα 8.22 μ., επίδοση που ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή η καλύτερη εφετινή στην Ευρώπη!
     Δεν αρκέστηκε, όμως, σε αυτό. Μετά από την άκυρη δεύτερη προσπάθειά του, ο Τεντόγλου σημείωσε 8.20 και 8.25 στην τέταρτη και πέμπτη προσπάθεια αντιστοίχως, για να «πετάξει» στα 8.32 στην έκτη και τελευταία, επισφραγίζοντας πανηγυρικά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η επίδοση αυτή αποτελεί την τρίτη καλύτερη της καριέρας του και αποδεικνύει πως είναι ολοένα και πιο έτοιμος ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα του Κατάρ, τον πρωταρχικό στόχο του έτους.
     Ο Τεντόγλου με το σημερινό του μετάλλιο διεύρυνε ακόμη περισσότερο την συλλογή στη μεταλλιοθήκη του, αφού έχει ήδη στην κατοχή του δύο χρυσά στην κατηγορία Ανδρών σε Βερολίνο και Γλασκώβη, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 το 2017 και το ασημένιο το 2015 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20. Το μόνο μετάλλιο που λείπει από τη συλλογική του αθλητή είναι στην κατηγορία Κ18, όπου το 2015 στο Κάλι είχε καταλάβει την πέμπτη θέση.

     Απολαύστε το άλμα του:

Διαβάστηκε 237 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 07:33

Πολυμέσα

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Πληροφορίες / Εγγραφές

Χάρης Τσώρτσος
Τηλ: 6977338482
Ώρες Επικοινωνίας: 18.00 - 20.00  
Email: cfafalios17@gmail.com

 

Αθλητικός Όμιλος Εκάλης
Φασίδερη 32, Εκάλη