Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018 10:11

Aπαραίτητη η χρήση αντηλιακής προστασία όλο το χρόνο...Γράφει η Αισθητικός Μαργαρίτα Μαυροειδή

ekalibc.gr

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Πολλοί άνθρωποι νομίζουμε ότι η αντηλιακή κρέμα είναι μόνο για το καλοκαίρι και εδώ είναι το λάθος μας.Πρέπει να μας γίνει απαραίτητη  όλο το χρόνο διότι η επιδερμίδα είναι ευαίσθητη στην ακτινοβολία του ήλιου.

Μπορεί ο ήλιος να ευνοεί τις ορμόνες και να  μας δίνει χαρά ενεργοποιώντας τη βιταμίνη D ,ενώ ταυτόχρονα προκαλεί πρόωρη γήρανση ,εγκαύματα και φωτογήρανση.

Η φωτογήρανση εμφανίζεται πολύ νωρίτερα από την φυσική γήρανση παρουσιάζεται στο δέρμα με ξηρότητα και βαθιές ρυτίδες.

Η επιδερμίδα χάνει την λάμψη της , οι γραμμές έκφρασης γίνονται όλο και πιο έντονες ,επίσης μπορεί να παρουσιάστουν φακίδες και πανάδες.

Αρκετό βέβαια είναι  το ποσοστό εκείνων που μαυρίζουν και διατηρούν ένα μαυρισμένο σώμα σχεδόν όλο το χρόνο , όμως αυτό έχει επιπτώσεις στην υγεία μας.Το δέρμα με τον καιρό αλλοιώνεται ,αφυδατώενεται κι έτσι χάνει την ελαστικότητα του.

Άρα είναι σημαντικό να προστατευόμαστε με αντηλιακή κρέμα όλες τις εποχές του χρόνου ,καλό είναι να μας γίνει προσωπική ανάγκη .Η σωστή προφύλαξη απ τον ήλιο συμβάλει να μην δημιουργηθούν μελανώματα ,καρκίνος του δέρματος .

Για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες μου κοκκινίζουν συνιστάται με δείκτη προστασίας 50 ,για πιο σταρένιες με δείκτη 30.Προτιμήστε προϊόντα με UVA,UVB για να φιλτράρουν την ακτινοβολία.

Βάλτε κρέμα τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο σε πρόσωπο και σώμα , επαναλαμβάνουμε κάθε δύο ώρες ,για να αποφύγουμε τη φωτογύρανση γύρω απ τα μάτια χρησιμοποιήουμε καπέλο και σκούρα γυαλιά 

Διαβάστηκε 384 φορές

Πληροφορίες / Εγγραφές

Χάρης Τσώρτσος
Τηλ: 6977338482
Ώρες Επικοινωνίας: 18.00 - 20.00  
Email: cfafalios17@gmail.com

 

Αθλητικός Όμιλος Εκάλης
Φασίδερη 32, Εκάλη

Φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας.
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) υποχρεωτικές πληροφορίες, όπου ενδείκνυται.
captcha
Reload