Όταν το όνειρο γίνεται πραγματικότητα …

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

 Όνειρο… Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ακριβώς αυτό και τίποτε άλλο. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζοντας φοβερό τένις υπέταξε χθες βράδυ και τον Ντόμινικ Τιμ για να στεφθεί Master των Masters στην Ο2 Arena του Λονδίνου, μπροστά σε 20.000 θεατές! Γράφει ο Bill Papster …

     Σε ένα παιχνίδι-διαφήμιση του αθλήματος, αμφότεροι μονομάχοι κατέστησαν ξεκάθαρο από την αρχή πως θα παλέψουν μέχρι τέλους για την πολυπόθητη κούπα του Λονδίνου. Στο πρώτο σετ, αποδίδοντας πολύ υψηλού επιπέδου τένις και με όπλο τους το καλό σερβίς, οι δυο παίκτες πήγαν χέρι-χέρι στο σκορ. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε και οι δύο να σώσουν break points του αντιπάλου κρατώντας εν τέλει το σερβίς τους, με αποτέλεσμα το πρώτο σετ να οδηγηθεί στο tie-break. Εκεί ο Στέφ βρέθηκε αρχικά να κυνηγά στο σκορ, κατάφερε να ισοφαρίσει παίρνοντας πίσω το mini-break του αντιπάλου του, αλλά εν τέλει δύο μάλλον εύκολα λάθη του έκαναν τον Ντόμινικ Τιμ να πανηγυρίσει το πρώτο σετ με 6-7 (6-8 στο tiebreak).

Το δεύτερο σετ ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση, αφού εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο με πρωταγωνιστή τον Έλληνα σούπερ σταρ. Πεισμωμένος για τον τρόπο που χάθηκε το πρώτο σετ, ο Στεφ μπήκε στο κορτ με διάθεση να κυριαρχήσει και τα κατάφερε. Έσπασε δύο φορές το σερβίς του αυστριακού για να φτάσει στο εμφατικό 4-0 και κατόπιν κράτησε το σερβίς του για να έρθει το τελικό 6-2. Η υπεροχή του Στέφανου στο δεύτερο αυτό σετ ήταν καθολική με τον ίδιο να κυριαρχεί σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Το ματς θα κρινόταν, πλέον, στο τρίτο και τελευταίο σετ και το μομέντουμ ήταν υπέρ του Στεφ.

Ο Ντόμινκ Τιμ κατάφερε με δυσκολία να κρατήσει το πρώτο σέρβις-game του, δε συνέβη όμως το ίδιο και με το δεύτερο! Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του στο 2-1 και κατόπιν με δικό του σερβίς πήρε κεφάλι 2 game στο 3-1. Στο σημείο αυτό φάνηκε πως η πλάστιγγα είχε γείρει οριστικά υπέρ του Σεφανου, όμως ο αυστριακός αντίπαλος του και νο4 της παγκόσμιας κατάταξης είχε διαφορετική άποψη. Κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 3-2 και κατόπιν ανταπέδωσε το break στον Στέφανο για να ισοφαρίσει σε 3-3! Το ματς ξεκινούσε πάλι από το μηδέν! Το tiebreak έμοιαζε αναπόφευκτο και, όντως, προς τέρψιν των είκοσι χιλιάδων φίλων του αθλήματος που βρέθηκαν στο γήπεδο, το τρίτο σετ οδηγήθηκε και αυτό στο tiebreak με τον νικητή να κερδίζει το τρόπαιο. Εκεί ο Στεφ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και κατάφερε να υποτάξει τον αντίπαλό του με 7-4, κατακτώντας το τρίτο σετ και μαζί τη νίκη. Η τελευταία επιστροφή άουτ του Τιμ βρήκε τον Στέφανο γονατισμένο στο κορτ να μη μπορεί να πιστέψει τη μεγάλη του αυτή επιτυχία που τον συγκαταλέγει πλέον στο πάνθεον του σύγχρονου τενιστικού στερεώματος.

Ήταν το επιστέγασμα της εκπληκτικής πορείας του Στέφανου τους τελευταίους μήνες που κατάφερε να δρέψει τους καρπούς της κατάκτησης του τουρνουά που ρίχνει την αυλαία της σεζόν. Μια σεζόν που βρήκε τον Ράφα Ναδάλ στο νούμερο ένα, αφήνοντας στη συνέχεια τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ στο νούμερο δύο και τρία αντίστοιχα.

Η μεγάλη οικογένεια του Α.Ο. Εκάλης νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τα ειλικρινά της συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά για την μεγάλη του επιτυχία. Ως σύλλογος του πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρόμενα όλων των ηλικιακών κατηγοριών, ο Α.Ο. Εκάλης γνωρίζει καλά πως  δρόμος για την καταξίωση είναι δύσκολος, μοναχικός, και γεμάτος κόπο, ιδρώτα και θυσίες. Το γεγονός αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην πορεία του Στέφανου και των δικών του ανθρώπων που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν τις δυσκολίες και να βγουν στο ξέφωτο της παγκόσμιας αναγνώρισης.